Fen Bilgisi Dersinin Amacı;

Gelişen dünyamızda değişen eğitim sistemine ayak uydurmak için etkileşimli sınıflar ve laboratuvarda dene, yaşa, keşfet, öğren, bilgiyi kalıcı kıl anlayışı benimsenmektedir. Ezberleyen çocuklar değil öğrendiğini hayata geçiren öğrenciler yetiştirmek hedefimizdir. Öğrencilerimizin öğrenme sürecinde sorumluluk bilincinin artmasına yardımcı olmaya çalışarak, Fen bilimleri dersindeki mevcut bilgileri yorumlayabilme ve sorgulayabilme yetenekleri geliştirmeleri amaçlanmaktadır. Aktif olan bilim yarışmalarına katılım sağlanarak öğrencilerde düşünme, uygulama ve başarı elde etmeleri sağlanmaktadır.

Laboratuvarda yapılan çalışmalarda bilimsel araştırma aşamalarının farklı yöntemlerinin uygulanılması hedef alınmaktadır. Kulüp çalışmaları çerçevesinde okul içinde çevre bilinci oluşturmak için çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Öğrencilerde soru-cevap ve araştırma yöntemleri kullandırılarak yeni deneyler tasarlayabilme becerileri geliştirmeleri amaçlanmaktadır.Bütün bu çalışmalardaki amaç fen okur yazarı bireyler yetiştirip aydınlık yarınlarımızın mimarı olacak, bilimsel sorgulayan, eleştirel düşünme yetisine sahip, yenilikçi ve her zaman ileriye dönük, aynı zamanda bir yönden de kendi benliğini yitirmemiş nesiller yetiştirmektir.