Sınava Hazırlık

Ülkemiz eğitim sisteminin gerçeği olan sınavlara öğrencilerimizi sağlıklı bir şekilde hazırlamak amacıyla ilgili zümre öğretmenleriyle eğitim  “ öğretim yılı başında tüm detaylarıyla hazırlanan çalışma programımız sene başında velilerimize ve öğrencilerimize anlatılır. Okul, öğrenci ve velilerimiz üzerine düşen sorumlulukları paylaşır ve çalışma programımız uygulamaya konulur.
Bu kapsamda yaptığımız çalışmalar şu şekilde detaylandırılabilir.

SINIFLARIMIZIN TESPİTİ

Ortaokul sınıflarımızın tamamı seviye sınıfı şeklinde belirlenmektedir. Sene başında uyguladığımız Seviye Tespit Sınavlarına göre öğrencilerimizin sınıfları belirlenir. Her ay uyguladığımız İdari Değerlendirme Sınavları (Deneme Sınavı) sonucunda öğrencilerimiz bir üst şubeye geçebileceği gibi bir alt şubeye geçme ihtimali de vardır. Bu sistem öğrencilerimizin sürekli başarı için tetikte olmalarına sebep olup, başarı çıtalarını daima yükseltmeye, motivasyonlarının artmasına sebep olmaktadır. Deneme sınavları sonrası en başarılı öğrenciler ödüllendirilir. 80 net üstü (90 soruda) doğru yapan öğrencilere ev ödevleri verilip bireysel takip yapılır, diğer öğrencilerin ise akşam etütleriyle kazanım eksiklikleri tamamlanır.

DERS PROGRAMI
        Sınavlara yönelik derslerin saatleri MEB™in zorunlu saatlerinin üzerine zümre öğretmenlerinin çalışma plânları doğrultusunda +3 ile +5 saat arasında ders eklenerek hazırlanır. Milli Eğitim müfredatında yer alan konuların işlenmesinde sınava yönelik pek çok materyalin pekiştirme amaçlı kullanılmasına fırsat oluşturulur. Haftalık toplam 45 saat ders yapılmaktadır. Ayrıca Cumartesi günleri 5 saatlik ders  programımız uygulanmaktadır.

HAFTASONU KURSLARI VE AKŞAM ETÜTLERİ  ÇALIŞMALARI
           Cumartesi günleri saat 13.00™ a kadar 1. Sınıftan 8.  Sınıfa  kadar sınavlara hazırlık çalışmaları sürdürülmektedir. Ayrıca sınava girecek olan öğrencilerimize zümrelerimizin talepleri ve yapmış olduğumuz değerlendirme sonuçlarına göre ihtiyaç doğrultusunda akşam etütleri  yapılmaktadır. Bu çalışmalar eksiklerin giderilmesine ve konuların pekiştirilmesine yöneliktir. İlkokul öğrencileri hafta sonu 2 ders sosyal aktivite ve kulüp çalışmaları yapar.

GRUP ÇALIŞMALARI
Sınavlara girecek olan sınıflarımızın sınava yönelik tüm ek dersleri 6 “ 8 kişilik gruplar halinde yapılmaktadır. Sınava yönelik derslerin tamamı grup dersi şeklinde çok özel bir programla işlenmektedir. Bu sayede ölçme değerlendirme sonuçlarına yönelik iyileştirme çalışmaları çok kısa sürede ve sonuç aldıracak şekilde uygulanmaktadır.

BİREBİR ÇALIŞMALAR
Yapılan değerlendirmeler sonunda tespit edilen eksikliklere göre Sınav koordinatörümüzün plânlamasıyla öğrencilerimize birebir ders yapabilecekleri imkân oluşturulmaktadır. Birebir çalışmalarımız sınava yakın yoğun bir şekilde uygulanmaktadır. Tüm sınıflarımızda öğrencilerimizin yeteneklerine, başarılarına göre bireysel çalışma yapılmaktadır.

DENEME SINAVLARI
Sınav korku olmaktan çıkarılıp, neleri öğrenip neleri öğrenmediğimizi belirler. Onun için

ÖZEL İLKGÜNEŞ ÖĞRENCİLERİ SINAVDAN KORKMAZ¦

Sınavlara hazırlık sınıflarında farklı yayınevlerinden sağladığımız deneme sınavları uygulanmaktadır. Deneme sınavlarının yayınevlerinin seçiminde farklı soru tiplerini öğrencilerimize çözdürmek ve her türden ağırlıktaki sınava hazır olmalarını sağlamak amacıyla titiz bir seçim süreci yaşamaktayız.

Özel İlkgüneş Eğitim programıyla sınavlara hazırlık amacıyla yürüttüğümüz çalışmalar:

Akademik hazırlık (Türkçe, matematik, sosyal bilgiler, fen bilimleri, İngilizce, din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri)

Psikolojik hazırlık (Sınav kaygısı, özgüven, heyecan vb.)

Öğrenme stratejileri

Zaman yönetimi